Jocurile online, principala tinta de malware

de Bianca Dinu | 23 februarie 2009

Virusii? Codurile botnet? Care sa fie cel mai comun tip de malware pe internet din aceasta perioada? Se pare ca virusii special creati pentru furtul parolelor jucatorilor online sunt cei mai intalniti la ora actuala pe internet.

Microsoft a anuntat ca a inlaturat, numai in prima jumatate a lunii februarie, aproximatix 1 milion de extensii ale unui virus extrem de agresiv, menit sa fure parolele utilizatorului de jocuri online.

Unul din software-urile de securitate ale companiei Malicious Software Removal Tool (MSRT) a eliminat peste 981.000 de copii ale unei familii de programe daunatoare denumita Win32/Taterf. Aceasta este recunoscuta printre firmele de securitate online ca fiind extrem de “priceputa” in furtul parolelor si username-urilor din jocuri ce pot fi jucate online.

Taterf s-a raspandit, in special, in ultimile luni. Microsoft a inlaturat mai mult de 700.000 de copii ale virusului in numai o singura zi. Virusul este o versiune “mutant” a unui alt program de malware, denumit Win32/Frethog, din care gigantul Microsoft a inlaturat aproape 317.000 de copii numai in aceasta luna.

Parolele online reprezinta o tinta populara din cauza faptului ca pot fi transformate cu usurinta in profit prin modalitati ce nu pot fi detectate. Infractorii cibernetici vand pe bani frumosi conturile furate catre fanii infocati ai acestor jocuri, care sunt dispusi sa scoata din buzunare sume impresionante pentru personajele si “bunurile” virtuale furate prin atacul parolelor si conturilor.

Sursa: CNet, BBC

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google