Internet Explorer implineste 15 ani

de Bianca Dinu | 16 august 2010

Browserul celor de la Microsoft, Internet Explorer a fost lansat in urma cu 15 ani. Desi de-a lungul anilor a avut suisuri si coborasuri – cea mai controversata versiune, IE6, a avut numeroase bug-uri de securitate, devenind unul dintre cele mai criticate browsere.

Totusi, chiar si asa Internet Explorer ramane in continuare cel mai popular browser din lume.

Prima versiune Internet Explorer a debutat pe 16 august 1995 si era bazata pe Mozaic, un browser web pe care Microsoft l-a licentiat de la o companie numita Spyglass Inc.

Incepand cu versiunea 3.0, Microsoft a inceput sa includa Internet Explorer in Windows, sporindu-si semnificativ cota de piata si reusind astfel sa elimine complet dominatia browserului Netscape Navigator.

Insa, popularitatea Internet Explorer a inceput sa scada odata cu aparitia Firefox, in 2004, in mare parte ca raspuns la problematicul IE6.

Dupa aproximativ 2 ani de neglijenta, cei de la Microsoft au reinceput sa lucreze din greu la browser-ul lor, versiunea 7 venind cu imbunatatiri semnificative fata de IE6, atat pe partea de securitate, cat si pe cea de stabilitate.

Conform ultimelor date furnizate de companiile de cercetare, Internet Explorer are o cota de piata de 60.74%, urmat de Firefox, care detine 23.75%, Chrome, Safari, Opera si altele.

In prezent, Microsoft se pregateste de lansarea urmatorului capitol in istoria Internet Explorer: IE9. Prima versiune beta a browser-ului este programata sa apara pe 15 septembrie, la un eveniment in San Francisco.

Internet Explorer este unul dintre cele mai importante produse Microsoft, asa ca asteptam cu nerebdare sa vedem ce ne-au pregatit.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google