Internet Explorer 9 ocupa primul loc la testul de blocare a malware-ului

de Cristina Enescu | 18 iulie 2011

O noua serie de teste, desfasurate de laboratoarele NSS au aratat inca o data faptul ca Internet Explorer 9 ofera cea mai buna protectie in fata tehnicilor de inginerie sociala, informeaza PC World.

Potrivit concluziilor, cele doua feature-uri dedicate ale browser-ului Microsoft, SmartScreen Filter, pentru blocarea URL-urilor si Application Reputation, pentru detectarea executabilelor nesigure – s-au dovedit a fi net superioare in fata instrumentelor asemanatoare din Safari 5, Opera 11, Chrome 10 si Firefox 4.

Astfel, IE9 a blocat 92% din malware cu ajutorul filtrului URL si 100% din amenintari cu ajutorul filtrului Application, in vreme ce IE8 s-a plasat pe locului 2, blocand 90% din malware.

Locul trei a fost ocupat de Safari 5, Chrome 10 si Firefox 4, fiecare blocand 13 procente din site-urile malitioase. Opera 11 a ocupat un rusinos loc 5, reusind sa blocheze numai 5 procente din malware.

Studiul s-a axat strict pe site-urile care pacalesc utilizatorii in instalarea software-urilor malitioase. Totodata, testele s-au focusat pe malware-ul care targheteaza userii europeni, desi Internet Explorer 9 a obtinut punctaj bun si in alte teste cu focusare pe nivel global.

Performanta identica a Firefox, Safari si Chrome este determinate de folosirea aceleasi surse pentru blacklisting-ul de URL: sistemul Google Safe Browsing.

Pe langa punctajul mic obtinut, browser-ul Opera s-a dovedit a fi si cu mult mai incet la blocarea site-urilor, avand nevoie in medie de 48 de ore, spre deosebire de celelalte site-uri, care au avut nevoie de 13 ore pentru a efectua blocarea.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google