Internet Explorer 9 introduce instrumentul anti-tracking pe Web

de Cristina Enescu | 8 decembrie 2010

 

Browser-ul Microsoft IE9 va avea instrumente care vor restrictiona colectarea datelor despre activitatea online a utilizatorului, impiedicand astfel ca site-urile vizitate sa impartaseasca informatii despre activitatea acestuia pe Web.

Vestea vine pe fondul criticilor adresate de guvernul Statelor Unite industriei de computere, legate de progresul lent in domeniul protejarii confidentialitatii utilizatorului.

Intr-o postare pe blog, Microsoft a declarat ca oamenii nu isi dau seama ca atunci cand viziteaza un  site, informatiile legate de ceea ce cauta sau cumpara ajung adesea in posesia altor companii, fara ca utilizatorii sa fie instiintati.

Odata cu IE9, Microsoft planuieste sa introduca ceea ce numeste “Tracking Protection List”, care, potrivit companiei, se comporta asemeni listei “Do Not Call” ce limiteaza numarul persoanelor care pot fi sunate de firmele de marketing.

Utilizatorii vor putea sa creeze liste prin care datele lor vor putea fi impartasite numai pe site-urile alese chiar de ei. Cand va fi pornit, sistemul ar putea impiedica vizualizarea anumitor reclame sau a altor functii in momentul in care utilizatorii viziteaza site-urile respective.

Oricine va putea sa scrie o lista si sa o impartaseasca cu altii pentru a avea parte de aceeasi protectie, a declarat Microsoft.

Compania planuieste, de asemenea, sa lanseze formatele si standardele pentru liste sub o licenta libera, pentru a putea fi adoptate si de alte browsere.

Microsoft a mai adaugat ca primele versiuni ale acestor noi functii vor fi incluse in versiunea IE9, programata pentru lansare la inceputul lui 2011. 

Sursa: BBC  

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google