Intel lucreaza la “Internetul lucrurilor”: localizarea online a obiectelor offline

de Laurentiu Crisu | 27 ianuarie 2011

Intel va investi aproximativ 26 de milioane de dolari intr-un proiect de cercetare impreuna cu o universitate de top din Taiwan. Scopul este acela de a creste profilul tech al Taiwanului si de a investiga felul in care Internetul poate detecta si interactiona cu … obiectele.

Producatorul de microprocesoare si scoala din Taipei vor petrece cel putin 3-5 ani de acum inainte studiind “Internetul lucrurilor”, fenomen care se traduce prin detectarea online a obiectelor offline si ale proprietatilor fizice ale acestora, a declarat Intel.

Potrivit vice-presedintelui Intel Labs, Vida Ilderem, rezultatele studiului vor putea fi accesate nu numai de catre companie si universitate, ci si de catre alte companii si universitati, precum si utilizatori obisnuiti ai Internetului.

Tehnologia care localizeaza obiecte castiga din ce in ce mai multa atentie pe plan global, pe masura ce utilizarea sociala a Internetului si tehnologia informatiei devin din ce in ce mai mature.

Evolutia tehnologiei care localizeaza obiectele ar ajuta de exemplu companiile de securitate sa monitorizeze cladiri mari si ar permite consumatorilor sa isi porneasca electronicele din casa, cat timp se afla in afara locuintei, cu ajutorul telecomenzilor.

Subiectul va fi discutat pe larg la evenimentul Computex 2011, care va avea loc in Taipei, in cursul acestui an.

Academia taiwaneza, considerata puternica, dar foarte putin cunoscuta in afara insulei, va castiga atentie si isi va spori cunostintele cu ajutorul Intel, proiectul de cercetare presupunand atat ca cercetatorii companiei americane sa lucreze in Taipei, cat si ca localnicii insulei sa calatoreasca in SUA.

In Taiwan se regasesc unii dintre cei mai mari producatori mondiali, printre care Acer, Asustek Computer, Hon Hai Precision Industry si Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. In mare parte, talentul lor este local.

In declaratiile oficiale, Intel nu a declarat daca planuieste sa extinda acest proiect si in alte regiuni ale lumii. Momentan, avem de asteptat cativa ani pentru a vedea cum se va finaliza incercarea de a pune “obiectele” online.

Sursa: PC World

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer