INFOGRAMA: Cat de sigure sunt conturile de Twitter?

de Radu Eftimie | 28 septembrie 2011

Utilizatorii de Twitter au devenit o adevarata tentatie pentru hackeri. Fie din cauza unor parole prost alese, fie din cauza unor aplicatii malitioase transmise prin email, multe conturi de Twitter au afost sparte. De la simplul utilizator si pana la Lady Gaga sau chiar Barack Obama, toata lumea a fost o tinta pentru hackeri, potrivit Mashable.

Cu cat este mai important si mai celebru utilizatorul de Twitter, cu atat este mai atragator pentru hackeri, iar motivul este simplu: un user cu mii sau sute de mii de prieteni inseamna ca atacul informatic va fi de amploare si va afecta un numar la fel de mare de utilizatori.

Cel mai mare atac asupra Twitter a avut loc in data de 5 ianuarie 2009, cand 33 de conturi au fost sparte, iar compania, in efortul de a opri atacurile a blocat peste 400 de parole care erau considerate usor de gasit de catre hackeri.

Dintre cele mai accesate 11 conturi de Twitter doar doua nu au fost niciodata tinta atacurilor: contul cantaretei Shakira si al lui Taylor Swift.

Puteti vedea aici o infograma care arata ce conturi au fost tinta hackerilor de-a lungul timpului, ce parole au fost blocate de companie si care au fost cele mai agresive actiuni ale infractorilor cibernetici asupra retelei de socializare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google