Inca un satelit pentru Internet broadband deasupra Europei

de Cristina Enescu | 27 decembrie 2010

Un nou satelit, care promite sa aduca Internetul broadband mai multe regiuni din Europa a fost lansat cu succes sambata, de pe cosmodromul Baikonur din Kazakhstan.

Ka-Sat, detinut de compania Eutelsat, va deveni functional incepand din 2011, fiind al treilea satelit de banda larga care a fost lansat in ultimele sase saptamani. 

Satelitul SkyTerra-1, pe tehnologia caruia este bazat si Ka-Sat, a fost lansat la jumatatea lunii noiembrie, urmand sa furnize servicii pentru America de Nord, in vreme ce Hylas-1, care a avut lansarea la sfarsitul aceleiasi luni, va targheta tot Europa. 

Ka-Sat va acoperi continentul in 80 de portiuni – fiecare dintre acestea avand cateva sute de kilometri. 

Spre deosebire de satelitii traditionali, care acopera aproape tot continentul, portiunile mai mici pe care sunt focusate Ka-Sat si Hylas-1 permit frecventelor sa fie refolosite eficient in mai multe regiuni, fara interferente. Rezultatul consta intr-o capacitate crescuta.

Fiecare din cele 80 de semnale focusate trimise de Ka-Sat va avea o capacitate de 900Mb/s, impartita intre toti utilizatorii, in vreme ce capacitatea oferita de intregul satelit va fi de 70Gb/s.

Satelitul ar putea fi folosit de asemenea si pentru alte servicii, inclusiv televiziune locala digitala sau distributie cinema digitala.

Pretul pentru echipamentul de receptie si servicii nu a fost inca anuntat. 

Sursa: PC World  


Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google