Hackerii au atacat site-urile retelei teroriste al-Qaeda

de Laurentiu Crisu | 30 iunie 2011

Un grup de hacker britanici a atacat reteaua de comunicatii si site-urile retelei teroriste al-Qaeda, intrerupand transmiterea fluxului de mesaje online si de video-uri.

Potrivit publicatiei Cnet, hack-urile, care au inceput in urma cu cateva zile, au paralizat influenta online a gruparii teroriste. Este al doilea atac de acest gen asupra sistemelor al-Qaeda, o actiune similara fiind intreprinsa de hacker si anul trecut.

In plus, agentii MI6 au reusit sa patrunda la inceputul acestei luni in conturile de administrator ale unei reviste online apartiand aceleiasi retele teroriste si au inlocuit metodele de fabricare a bombelor cu retete pentru prajituri. Cine ar fi crezut ca britanicii au un simt al umorului atat de dezvoltat.

Expertii apreciaza ca organizatia va avea nevoie de cateva zile pentru a-si recapata controlul asupra site-urilor.

“A fost un atac bine coordonat, care a implicat folosirea unui cocktail de tehnici relative sophisticate,” a declarat Evan Kohlmann, de la Flashpoint Global Partners, compania care monitorizeaza activitatile retelelor teroriste.

Pana in prezent, atacul nu a fost revendicat de nicio grupare de hackeri, insa Kohlmann sustine ca actiunea ar fi putut fi sponzorizata de guvernul britanic.
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google