Hackerii ataca hackerii. Anonymous si-a gasit nasul!

de Cristina Enescu | 21 iulie 2011

La inceputul saptamanii, grupul hacktivist Anonymous reactiona la banarea contului din reteaua sociala Google+ anuntand lansarea propriului serviciu social, numit AnonPlus.

Dar iata ca statutul de hacker si abilitatea de a exploata vulnerabilitatile de securitate din sisteme nu inseamna neaparat ca nu poti fi la randul tau hack-uit. S-au convins de acest lucru si membrii Anonymous, care si-au gasit noua retea de socializare atacata si pusa la pamant, informeaza Gizmodo.

Anonymous isi construieste propria retea sociala

Autorii atacului: un grup de care nu am mai auzit pana in prezent, care isi spune Turkiye.

“Noi suntem Turkiye. Noi suntem Akincilar. Acest logo vi se potriveste mai bine. Cum indrazniti sa va ridicati impotriva Lumii. Chiar v-ati crezul Imperiul Otoman? V-am invatat si in trecut ca nu puteti provoca lumea si va invatam si acum ca nu puteti fi sociali.  Acum mergeti la coteturile voastre.” este mesajul pe care l-au transmis hackerii catre Anonymous.

Dupa denumirile folosite, atacul pare a fi originar din Turcia, poate chiar din orasul Akincilar, situat in provincia Sivas.

Luand in considerare faptul ca Akincilar are o populatie de numai 4 779 de locuitori, lista suspectilor este destul de restransa. Si avem certitudinea ca Anonymous are resursele necesare pentru a-i identifica pe cei care i-au hack-uit.

Asta daca nu cumva atacul a fost o gluma sau o strategie de marketing prin care gruparea hacktivista sa atraga si mai mult atentia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google