Hackerii Anonymous cad pe capete. FBI-ul le-a dat de urma

de Silviu Anton | 20 iulie 2011

FBI-ul a arestat miercuri 14 persoane suspectate de apartenenta la grupul hacktivist Anonymous, informeaza publicatia Time. Acestea sunt acuzate de “conspiratie, vatamarea intentionata a computerele aflate sub protectie” si participarea la atacul de anul trecut impotriva PayPal.

Anonymous a atacat compania de plati online in cadrul unei operatiuni pe care a numit-o “Operation Payback”, dupa ce serviciul a oprit toate transferurile de bani catre organizatia Wikileaks.

Wikileaks planuieste sa dea in judecata Visa si MasterCard

Se pare insa ca in timpul atacului hackerii au facut o greseala majora, nemascandu-si adresele IP si oferindu-le astel autoritatilor o modalitatea prin care sa le dea de urma.

Daca vor fi condamnati, suspectii risca pana la 10 ani de inchisoare si amenda de 250 000 de dolari. FBI-ul a facut deja publica o lista cu numele si varsta suspectilor, majoritatea hacker-ilor avand sub 30 de ani.

Anonymous targheteaza gigantii petrolului si ai biotehnologiei

Autoritatile au mai arestat alte doua persoane acuzate ca ar fi implicate in atacuri. Unul dintre suspecti a colaborat cu LulzSec dupa ce a intrat in posesia unor informatii de la operatorul de telefonie AT&T. Al doilea suspect este acuzat ca a hack-uit site-ul InfraGard, afiliat FBI-ului.

Poate ca nu ar fi fost prins daca ulterior nu s-ar fi laudat cu isprava pe Twitter.

Au fost facute arestari si in Europa. O persoana a fost ridicata in Marea Britanie si alte patru in Olanda, toate suspectate de implicare in activitatile gruparii de hackeri.

Pana in prezent, alte 45 de arestari au fost facute in Spania, Italia, Elvetia si Turcia.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google