Gripa porcina ameninta sub forma unui virus informatic

de Vlad Matei | 30 aprilie 2009

Gripa porcina nu a facut deocamdata victime in Japonia, dar ameninta arhipelagul nipon sub forma unui virus informatic, relateaza AFP. Acelasi lucru este posibil sa se intample in viitorul apropiat pe toate computerele de pe glob.Institutul National pentru Boli Infectioase (INMI) din Japonia a avertizat joi ca pe internet circula un virus care se transmite prim email, ca atasament intitulat "Informatii despre gripa porcina". Mesajul pare transmis de autoritati, a precizat INMI in comunicat, fara a preciza ce pagube poate produce acesta in cazul in care este deschis.

Potrivit institului, mesajul este in japoneza si pare sa fi fost trimis la intamplare utilizatorilor de internet.

Epidemia de gripa porcina s-a soldat cu pana la 84 de morti in Mexic, dintre care opt cazuri confirmate. Japonia nu a detectat niciun caz pe teritoriul sau si a intensificat controalele sanitare pentru a evita sa fie afectata.

Aceasta informatie apare dupa ce, ieri, internetul a fost sufocat de tot felul de informatii privind provenienta acestui virus. Majoritatea mesajelor incriminau companiile farmaceutice de “inventia” acestui virus si raspandirea lui la nivel mondial.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google