Google lanseaza versiunea stabila a browser-ului Chrome 12

de Cristina Enescu | 9 iunie 2011

Google a lansat saptamana aceasta o versiune stabila a browser-ului Chrome 12, care integreaza avertismente cu privire la download-urile malitioase, un control mai bun asupra tracking-ului online si abilitati grafice imbunatatite.

Prin urmare, Google Chrome 12 inregistreaza in primul rand progrese in modul de “Safe Browsing”, care ofera acum avertismente cu privire la dowanload-urile malitioase. Daca incerci sa downloadezi un fisier suspicios, Chrome va afisa un avertisment (“Acest fisier pare a fi malitios. Esti sigur ca vrei sa continui?”), cu optiunea Discard sau Save.

Google va afisa aceasta notificare pentru orice download al carui URL apare pe lista de site-uri malitioase, publicata de API-ul Safe Browsing.

Un alt feature care face trecerea de la canalul dev la versiunea stabila il reprezinta administrarea mai facila a LSO-urilor (local shared objects) sau “Flash cookies”.

Cook-urile reprezinta cantitatile mici de date colectate despre activitatea ta pe internet. Acestea pot fi utile – precum amintirea parolelor si a setarilor de pe site-urile pe care le accesezi frecvent – dar ridica de asemenea ingrijorari cu privire la advertising-ul targhetat si cantitatea de informatii care este intr-adevar colectata.

In cele din urma, Chrome promite imbunatatire a abilitatilor grafice, inclusiv suport pentru accelerare hardware 3D CSS. Incercati acest Experiment Chrome pentru a vedea noile feature-uri in actiune.

Noua versiune include de asemenea repararea unor vulnerabilitati, care au presupus recompense de aproximativ 10 000 de dolari catre vanatorii de bug-uri.

Utilizatorii Chrome vor primi ultima versiune a Chrome 12 in urmatoarele zile, printr-un download automat.

Sursa

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google