Google infiinteaza un fond pentru investitii in companii noi

de Vlad Matei | 1 aprilie 2009

Google va infiinta un fond de 100 de milioane de dolari, numit Google Ventures, entitate independenta care va cauta oportunitati de investitii cu potential maxim de profitabilitate, in companii nou infiintate, in loc sa urmareasca investitii care corespund strict viziunii strategice a companiei.Conform Mediafax, managerii parteneri ai fondului vor fi Rich Miner, co-fondator al softului Android pentru smart phone, preluat de Google in 2005, si Bill Maris.

Miner a declarat, luni, ca Google Ventures va analiza in vederea investitiilor o gama larga de companii, cu activitati in domeniul produselor pentru Internet, tehnologiei informationale, sanatate si biotehnologie.

Google Ventures a investit deja in Pixazza Inc, companie de servicii de marketing online specializata in fotografie, si in Silver Spring Networks, companie care utilizeaza tehnologia pentru imbunatatirea eficientei retelelor energetice.

In trecut, Google a investit in alte companii prin intermediul diviziei filantropice Google.org, dar Maris a spus ca Google Ventures va fi principalul vehicul pentru astfel de activitati.

Fondul se va concentra in primul rand pe companii nou infiintate care au nevoie de finantare, iar investitiile vor porni de la zeci de mii de dolari si pana la mai multe zeci de milioane de dolari, a precizat Maris.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google