Google ataca industria fashion - a lansat Boutiques.com

de Cristina Enescu | 18 noiembrie 2010

Ce au in comun moda si Google? Mai nou, raspunsul este Boutiques.com, o platforma unde utilizatorii isi pot construi buticuri si shop-uri online in functie de stilul personal, pot studia buticurile realizate de experti in moda, bloggeri si designer sau isi pot dezvolta propriul stil vestimentar. 

In plus, pentru a putea gasi hainele potrivite, Google a introdus filtre avansate de cautare, dupa silueta, sex, model, tipar, culoarea sau marime. Astfel, noua platforma incurajeaza utilizatorii sa-si dezvolte propriul stil vestimentar, prin intermediul unui test de "compatibilitate", dupa care pot porni in cautarea de haine si accesorii pe placul lor, totul online.

In plus, Boutique.com te ajuta sa iti completezi outfitul prin consultarea unor galerii de fotografii de inspiratie. Daca vei da cautare dupa “esarfa rosie”, in fereastra urmatoare site-ul iti va oferi cateva idei de tinute la care se potriveste acel obiect vestimentar.

In acelasi registru intra si functia “Completeaza Look-ul”. Astfel, daca achizitionezi un tricou, poti gasi alte piese si accesorii pentru a crea un outfit complet. 

Iar pentru cei care inca nu sunt convinsi ca Boutique.com ofera o experienta desavarsita de shopping online, mai putem adauga si functia de cautare vizuala, pe care o poti folosi, de exemplu, in clipa in care gasesti modelul care iti place, dar nu si culoarea. Cautarea vizuala iti permite sa cauti haine similare, in culoarea pe care o  vrei.

Cu Boutiques.com, Google nu doreste sa intre pe piata retailer-ilor, site-ul reprezentand doar un loc de cercetare pentru consumatori. Utilizatorii vor fi trimisi cstre site-uri specializate, pentru a finaliza achizitiile.

Platforma are, de asemenea, si o aplicatie iPad care o face accesibila atunci cand esti pe drumuri. Deocamdata, Boutique.com este disponibil numai in SUA si se adreseaza numai genului feminin, dar va ajunge curand si in India. 

Nicio vorba despre Europa, inca. Asadar, dependentele de shopping din Romania mai au de asteptat.

Sursa: Tech2   

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google