Google Wave se intoarce

de Laurentiu Crisu | 3 septembrie 2010

Google anunta lansarea Google Wave pe 27 mai 2009, in cadrul unei conferinte. La momentul respectiv, se credea ca o sa fie produsul anului, promitand o noua modalitate de comunicare, care ar putea inlocui email-ul.

Dar noua platforma nu s-a bucurat de popularitate in randul internautilor, iar Google a fost nevoit sa anunte inchiderea proiectului.

Paradoxal insa, Wave inca mai suscita interesul utilizatorilor, chiar daca s-a dovedit a fi mai degraba un produs de nisa, decat unul general.

Recent, Google a promis ca va mentine Wave cel putin pana la sfarsitul anului si ca anumite functionalitati ale platformei vor fi disponibile in sistem open-source.

Dar iata ca soarta produsului Wave ia o noua intorsatura. Potrivit unei postari recente pe blog, Google a decis ca va relansa o buna parte din codul Wave sub forma unei aplicatii, care se va numi “Wave in a Box”.

Dezvoltatorii de aplicatii care vor miza pe Wave, vor trebui sa culeaga ramasitele si sa isi dezvolte propriile produse, bazate pe codul oferit de Google.

Wave a fost intr-adevar un esec in mainile Google, dar suntem convinsi ca dezvoltatorii vor gasi o modalitatea de a readuce proiectul la viata.

Poate ca viitoarea versiune va cuceri inimile utilizatorilor.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google