Google+ Project - un nou "Facebook killer"

de Cristina Enescu | 29 iunie 2011

Google lasa in urma esecul Buzz si isi mai incearca inca o data norocul in spatiul retelelor sociale. Compania a dezvaluit saptamana aceasta Google+ Project, un serviciu care se vrea a fi un nou “Facebook killer”.

Gigantul a incercat sa imbine toate aspectele vietii sociale in Google+ Project, astfel ca, serviciul este impartit pe mai multe segmente: Cirles, Sparks, Hangouts si Huddle, informeaza Tech Crunch.

Circles

Circles iti permite sa creezi grupuri de prieteni, in functie mediul din care provin: familial, social sau de lucru. Astfel, poti controla directia in care se indreapta postarile tale, fara sa mai existe pericolul ca seful tau sa vada ceea ce nu ar trebui.

Sparks

Google face trimitere la sectiunea Sparks ca la un “sharing engine” (motor de impartasit). Sparks se comporta intr-adevar asemeni unui motor de cautare, in care tastezi aspectele care te intereseaza, iar Google iti returneaza rezultate pe care le considera relevante. Acestea ar putea fi link-uri la postari de pe bloguri, video-uri, carti sau orice alte elemente care ar putea avea legatura cu ceea ce te intereseaza.

Daca in lista de rezultate gasesti un item care iti place, il poti adauga in lista de interese.

Hangouts

Marcheaza-te drept disponibil, pentru ca orice sa poata initia un video sau un text chat multi-user cu tine. Sa fie oare un Skype killer?

Huddle

Prin acest serviciu, Google iti permite sa adaugi in timp real pozele din smartphone in Google cloud, astfel incat sa le poti impartasi cu prietenii. Aplicatia iti permite sa trimiti mesaje deodata tuturor grupurilor din Circles.

Pentru moment programul este disponibil numai pentru Android Market, insa Google promite ca va fi lansat si in Apple iTunes in curand.

Potrivit postarilor de pe blogul oficial al Google, Google+ Project se afla inca in faza de teste si poate fi incercat numai pe baza de invitatie.

Voi ce credeti, are noul serviciu sanse sa fie un competitor serios pentru Facebook?

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google