Google, Microsoft, NASA si Yahoo organizeaza competitia de hacking legal

de Laurentiu Crisu | 3 decembrie 2010

Saptamana aceasta va avea loc cea de-a doua editie a competitiei Random Hacks of Kindness (RHoK), care se va desfasura in mai multe orase din intreaga lume si va aduce de aceeasi parte a baricadei atat hackerii cat si unii dintre cei mai buni ingineri software.

Evenimentul, gazduit de Google, Microsoft, Yahoo, NASA si Banca Mondiala, se va desfasura pe 4-6 decembrie 2010 si isi propune sa foloseasca tehnologia pentru a face lumea un loc mai bun, prin construirea unei comunitati de inovatie. 

“Hackathon-ul”, dupa cum l-au numit reprezentantii, aduce laolalta cei mai talentati hackeri din toate colturile lumii, dezvoltatori de software si experti in computere, care isi dedica timpul pentru a rezolva probleme din lumea reala. La sfarsitul celor doua zile de concurs, o aplicatie va selecta echipa care merita titlul de “RHoKstars”.

Hack-urile castigatore in cadrul primei editii a acestei competitii au fost folosite pentru a furniza asistenta de urgenta in timpul cutremurelor din Haiti si Chile.

“Evenimentul le ofera hacker-ilor oportunitatea de a-si folosi abilitatile in scopuri nobile, sub indrumarea expertilor care inteleg provocarile vietii reale”, a declarat Todd Khozein, reprezentant al RHoK.

Din pacate, niciun oras din Romania nu va gazdui acest concurs. Pentru cei care isi doresc insa sa participe, cea mai apropiata locatie de tara noastra ar fi Berlin, Germania.

Sursa: PC Mag 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google