Gmail ofera acum cautare dupa text in atasamentele mesajelor

de Liviu Petrescu | 2 octombrie 2012

Serviciul de mail Google a extins optiunile de cautare avansata cu o functie importanta: Gmail ofera acum cautare dupa text in atasamentele mesajelor.

Daca pana acum utilizatorii puteau cauta doar in textul fisierelor, Gmail permite si cautarea dupa text in atasamentele din Inbox. Deocamdata, fisierele ce pot fi indexate de Gmail pentru cautare rapida includ DOC, PPT si PDF, scrie LifeHacker.

Gmail ofera acum cautare dupa text in atasamentele mesajelor

Noua functie Gmail este disponibila prin scrierea textului "has:attachment" in casuta de cautare, urmat de cuvantul sau expresia pe care vrei sa o gasesti in atasamente. Google nu a finalizat indexarea tuturor atasamentelor din Gmail, astfel incat atasamentele foarte vechi ar putea sa nu apara in rezultatele cautarilor.

Ca de obicei, noutatea Google i-a impartit pe utilizatori in doua tabere: cei care se bucura de functionalitatea si confortul sporit si cei care sunt speriati ca Gmail le umbla acum si in atasamente. Pentru a impiedica indexarea textelor din atasamente, acestea pot fi trimise intr-o arhiva RAR sau ZIP.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cautare inbox gmail cautare atasamente gmail google atasamente gmail
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google