Ghid anti-phishing: cum va puteti feri de escrocii online

de Liviu Petrescu | 11 aprilie 2012

Escrocheriile online cauzeaza pierderi tot mai mari de la an la an, insa folosind cateva masuri de protectie riscul de a fi victima escrocilor online scade semnificativ. Aflati cum sa va protejati de phishing, fie ca escrocii folosesc aplicatii malware, fie social engineering, potrivit TopTenReviews.

Informatiile personale si bancare sunt obtinute de escroci prin doua metode perfectionate de-a lungul anilor: aplicatiile malware, care fura silentios username-urile si parolele si metoda de "inginerie sociala", prin care victima este pacalita sa dezvaluie informatiile dorite.

Cum va puteti feri de escrocii online - Ghid anti-phishing

1. Phishing malware

Aplicatiile malware sunt de obicei instalate fie sub deghizarea unor update-uri, fie silentios, la vizitarea site-urilor infectate sau create special de escroci. Cea mai buna metoda de protectie este un antivirus bun sau un program malware special.

Deschiderea linkurilor trimise de necunoscuti sau a site-urilor cu un URL ciudat poate fi suficienta pentru o infectie, in absenta unui program care va protejeaza computerul.

Navigarea online este mai sigura in spatele unui firewall, mai ales in cazul site-urilor cu risc ridicat: site-uri pentru adulti, site-urile de gambling si site-urile care vand medicamente online.

Utilizatorii sunt sfatuiti sa verifice intotdeauna URL-ul site-urilor accesate, chiar daca browserul afiseaza icoana galbena de legatura sigura si adresa incepe cu HTTPS://. Acest sfat este important mai ales in cazul site-urilor care necesita introducerea seriei cardului bancar. De exemplu: linkurile operatorului de plati Paypal incep intotdeauna cu "paypal.com", niciodata cu "paypal.X.com".

Cum va puteti feri de escrocii online - Ghid anti-phishing


Citeste in continuare 1 2 3
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google