Firefox 7, varianta finala, asteapta sa-l descarci

de Laurentiu Popa | 27 septembrie 2011

Mozilla a lansat varianta finala a browserului Firefox 7. Producatorul a acordat o atentie deosebita vitezei, ca urmare a mai multor plangeri ale utilizatorilor.

Dincolo de consumul redus de resurse de memorie care genereaza automat o vitea de miscare mai rapida, Firefox 7 denota acum eficienta sporita in materie de lucru cu multe taburi, timp de asteptare mai mic la incarcarea unor site-uri complexe precum si la pornirea programului.

Comparativ cu editiile anterioare, Firefox 7 are urmatoarele imbunatatiri:
- utilizeaza mult mai putine resurse
- o serie de aplicatii functioneaza mai rapid
- Bookmarks si parolele se sincronizeaza mai rapid prin Firefox Sync
- transmiterea de date catre Mozilla, in scopul folosirii pentru imbunatatirea browserului, este optionala
- o serie de buguri de stabilitate au fost reparate

Desi au fost depuse eforturi pentru rapiditate, Firefox ramane in urma unor concurenti precum Internet Explorer 9 si Google Chrome 14.

Totusi, testele au aratat ca fata de Firefox 6 sau 5, versiunea 7 foloseste cu 20-30% mai putine resurse. In unele cazuri (rare, in conditii specifice de testare  s-a constatat chiar o utilizare de pana la 50% mai mica a resurselor.

Trebuie mentionat ca Mozilla a creat un laborator special care sa cerceteze reducerea consumului de resurse. Este vorba despre MemShrink. Rezultatele... le puteti vedea si aprecia in functie de configuratia utilizata si de ceea ce faceti pe net.

Pentru a face propriul test al browserului - ar fi recomandat chiar prin comparatie cu alte browsere - incercati testul MemBench. Dupa cum spune in descriere, sunt deschise 150 de pagini, la distanta de 1,5 secunde una de alta, pentru a se analiza performantele browserului.

Puteti descarca Firefox 7 de aici:
- Windows
- Mac
- Linux

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google