Facebook urmareste si ce NU faci in reteaua sociala

de Liviu Petrescu | 18 decembrie 2013

Facebook a deschis un nou capitol in colectarea de date despre utilizatori. Reteaua sociala strange acum si informatii despre ce NU faci pe Facebook, iar compania a publicat primul studiu bazat pe acest tip de informatii.

Prima faza a experimentului Facebook a vizat strangerea de date in vara lui 2012, de la 5 milioane de utilizatori. Pe baza informatiilor colectate, analistii Facebook sustin ca utilizatorii retelei se cenzureaza de multe ori singuri.

Facebook

In cele 17 zile in care au fost stranse informatii, peste 71% dintre utilizatori au scris un comentariu sau un status pe Facebook pe care nu l-au publicat. In medie, utilizatorii retelei sociale s-au razgandit cu privire la 4,5 statusuri si 3,2 comentarii. Autocenzura pe Facebook a fost in general intalnita atunci cand utilizatorii erau pe cale sa publice continut pentru un numar mare de prieteni.

Colectarea datelor Facebook va fi utilizata pentru a optimiza reteaua sociala, deoarece fiecare bucatica de continut nepublicat inseamna venituri mai mici pentru reteaua sociala. Printe noile instrumente de colectare a informatiilor despre utilizatori se numara si o unealta de masurare a "ne-interactiunilor", momentele in care utilizatorul duce cursorul mouse-ului deasupra unui link, dar decide sa nu-l deschida.

Sursa: ArsTechnica

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: colectare date facebook supraveghere activitate facebook drepturile utilizatorului facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer