Facebook testeaza….serviciul de voice chat?

de Cristina Enescu | 27 ianuarie 2011

Un misterios “buton VoIP” a fost zarit zilele trecute pe Facebook.

Din pacate, icon-ul “Call” – care a aparut langa butoanele de “Chat”, “Send Message” si ‘Poke”  - a fost inlaturat la scurt timp dupa aparitie.

Potrivit publicatiei AroundThe.Net, enigmatica iconita a fost zarita de un utilizator din Israel.

“Cand a facut click pe butonul de call, s-a deschis o fereastra care contine cuvantul “calling” langa icon-ul prietenului sau.

Din pacate, conexiunea nu a avut loc, iar utilizatorul este de parere ca prietenul sau nu a primit nici macar o notificare de apel. Cateva minute mai tarziu, butonu a disparut de pe Facebook,” a declarat un reporter AroundThe.Net.

Este posibil ca butonul de “Call” sa fi fost disponibil si pentru alti utilizatori din Israel ai retelei, ceea ce ar putea indica catre faptul ca Facebook lucreaza cu o firma VoIP din Israel pentru a implementa serviciul.

Misteriosul buton de “Call” pare sa confirme speculatiile recente potrivit carora Facebook este interesata sa isi extinda profilul de comunicare pentru a include “interactiune in timp real”, precum serviciile de voce si video.

In plus, Facebook a integrat de curand suportul XMPP pentru Chat, care le permite userilor sa se conecteze pe chat folosind clientul XMPP preferat. Ne indoim insa ca reteaua sociala a depus atata efort pentru a implementa acest suport doar pentru chat.

Sursa: TG Daily

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer