Facebook, instabil din punct de vedere antropologic

de Carmen Ivanov | 3 februarie 2010

Nu putem avea mai mult de 150 de prieteni pe Facebook.Potrivit antropologului Robin Dunbar, cei care afirma ca au un numar exagerat de mare de prieteni pe Facebook, cunosc de fapt foarte putine detalii despre oamenii din lista lor. 

Chiar daca acest fapt este cunoscut, trebuie sa stim ca exisa o limita de prieteni, determinata evolutionar, fie ca este pe Facebook, fie in viata reala, potrivit antropologului.
Unul dintre „pericolele” de pe Facebook este sa descoperi ca prietenii tai au mai multi prieteni decat tine. Potrivit lui Robin Dunbar, profesor de antropologie la Oxford, nu ar trebui sa ne para rau daca altii se lauda cu mai multi prieteni pentru ca numarul maxim de oameni care pot face parte dintr-un grup de apropiati, potrivit marimii neocortexului nostru este 150.Acest numar se regasete in toata istoria umanitatii. Satucurile din Anglia, in perioda antica, aveau circa 150 de persoane, comunitatile neolitice din Asia la fel, cea mai mica unitate a romanilor avea aproape 130 de oameni. Dunbar sugereaza ca 150 este si numarul de persoane la care se trimit in general felicitari Craciun.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google