Facebook in Romania vs. Facebook Magyarorszag

de Lucian Hainarosie | 10 august 2011

O stire recenta anunta ca gruparea de hackeri "Anonymous", responsabila pentru atacurile cibernetice asupra Pentagonului, News Corp sau a PayPal, intentioneaza sa atace Facebook-ul pe 5 noiembrie.

Un atac cibernetic reusit asupra celei mai mari retele sociale ar putea avea un impact major asupra unei insemnate parti a utilizatorilor de Internet, mai cu seama ca, la nivel mondial, unul din trei utilizatori de internet are si cont pe Facebook.

In Europa ponderea este si mai mare, aproximativ 210.000 de conturi de Facebook la 480.000 de utilizatori de Internet. Raportat la populatia totala a Europei, putin peste 815.000 de locuitori, rezulta ca aproximativ 26% din locuitorii Batranului Continent "traiesc" si pe Facebook.

Privind din prisma iminentului atac ce are sa vina, Romania sta relativ bine, doar 35,5% din utlizatorii de Internet au conturi pe Facebook, echivalentul a doar 16% din populatia totala a tarii.

Vecinii nostri de la Vest, ungurii, stau mult mai prost din acest punct de vedere, 34% din populatia tarii avand conturi pe Facebook.

Ramane de vazut daca o fi bine sau o fi rau ca avem un asemenea "avantaj" asupra vecinilor nostri.

Mai jos graficele cu privire la penetrarea Facebook in Romania si Ungaria:

 

 

 

 

 

 

sursa date: internetworldstats.com

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google