Este timpul ca si Romania sa suspende ACTA!

de Liviu Petrescu | 9 februarie 2012

Sustinerea politica pentru legislatia ACTA, care ameninta libertatea internetului in UE, este in scadere. Mai multe tari au abandonat deja proiectul care a starnit numeroase critici si proteste. Este timpul ca si Romania sa suspende ACTA!

Romania se numara printre tarile care au semnat acordul de principiu pentru ACTA. Polonia s-a retras insa dintre tarile care sustin legislatia, iar Republica Ceha a suspendat ratificarea acordului, potrivit ArsTechnica.

Urmatoarea tara care ar putea renunta la ACTA este Slovacia, unde ministrul economiei Juraj Miskov s-a declarat impotriva oricarei legislatii care "incalca drepturile omului".

Este timpul ca si Romania sa suspende ACTA!

Cele mai importante proteste impotriva ACTA urmeaza sa se desfasoare in data de 11 februarie, iar lista oraselor din Romania in care vor fi organizate proteste a crescut in doar cateva zile de la 11 la 30.

Protestatarii romani se organizeaza prin intermediul retelei sociale Facebook, dar autoritatile romane ar putea deja sa renunte la legislatia care ameninta dreptul la intimitate si cel la libera exprimare online.

Iata lista oraselor din Romania care si-au anuntat participarea la protestul anti-ACTA de sambata, 11 februarie:

Alba-Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Brasov, Bucuresti, Buzau, Caracal, Constanta, Craiova, Cluj, Deva, Focsani, Galati, Hunedoara, Iasi, Oltenita, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Sfantu Gheorghe, Sibiu, Slatina, Suceava, Targu Mures, Targu Neamt si Timisoara. (protestele incep la ora 17.00)

Informatii in timp real depre evenimentele organizate in orasele pot fi gasite pe site-ul Access.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google