Dezbaterea de week-end: Crezi ca are Google+ dreptul sa le interzica utilizatorilor sa foloseasca pseudonime?

de Cristina Enescu | 29 iulie 2011

Popularitatea retelei de socializare Google+ a cunoscut saptamana aceasta o scadere, pe fondul politicii practicate de Google, cu privire numele false si pseudonimele folosite de utilizatori la crearea conturilor.

Compania a dezactivat multe conturi motivand ca violeaza Termenii si Conditiile, care impun folosirea numelui real, pentru “a ajuta la prevenirea spam-ului si profilelor false.”

Miscarea i-a infuriat pe cei care folosesc pseudonime pe web pentru a-si separa adevarata identitatea de prezenta pe retelele sociale.

“Google Profiles este un produs care functioneaza cel mai bine intr-un stadiu in care poti fi identificat. Astfel poti avea certitudinea ca esti conectat cu persoanele potrivite, iar alti utilizatori vor avea incredere stiind ca in spatele acelui profil sta o persoana reala. Din acest motiv, Google Profiles necesita folosirea numelui real,” a explicat Bradley Horowitz, reprezentant Google, in incercarea de a argumenta politica impusa de companie.

Lasand insa la o parte bunele intentii ale Google, pseudonimele chiar protejeaza multi utilizatori de Internet. Oamenii vor sa aiba control asupra numelor lor.

Multi internauti se feresc astfel de infractorii cibernetici sau isi protejeaza job-urile “sensibile”.

Tu ce parere ai, are Google+ dreptul sa le interzica utilizatorilor sa foloseasca pseudonime?

Tu iti folosesti numele real pe retelele de socializare?

Crezi ca politica practica de Google va determina utilizatorii sa ramana fideli retelei Facebook?

Crezi ca folosirea pseudonimelor protejeaza internautii?

Impartaseste-ti opinia pe Dezbatarea de week-end.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google