De astazi avem Google Maps Romania

de Alex Hanea | 16 aprilie 2010

Google lanseaza astazi Google Maps Romania, disponibil la adresa maps.google.ro pentru utilizatorii locali si pentru companii. Harti detaliate ale Romaniei sunt disponibile prin intermediul Google Maps, accesibil cu orice web browser, sau prin Google Maps pentru telefonul mobil sau orice terminal cu acces la internet.

Google Maps Romania poate fi vizualizat in mai multe feluri.
•    Butonul "Harta" afiseaza o harta traditionala, ideala pentru gasirea unei adrese sau pentru definirea unui traseu de la A la B;
•    Pentru o explorare detaliata, utilizatorii pot folosi butonul "Satelit", care afiseaza fotografii luate din satelit si din aer;
•    Vederea tip "Teren" afiseaza configuratia fizico-geografica a unei zone (evidentiaza de exemplu muntii si dealurile).

Google Maps este o sursa practica pentru utilizatori de a obtine informatii, daca acestia au nevoie sa gaseasca o ruta optima (Indicatii de orientare) sau o lista de restaurante in imediata apropiere unde ar dori sa serveasca masa (Cautare locala, exemplu: Restaurant, Bucuresti). Daca utilizatorii sunt interesati sa gaseasca mai multe informatii despre localitatea pe care o cauta (pentru o calatorie sau o locatie noua pentru intalniri de afaceri), acestia se pot folosi de informatiile suplimentare oferite in mapplet-uri sub forma de fotografii Panoramio, feed-uri in timp real oferite de webcam-uri sau din articole Wikipedia.

"Suntem foarte bucurosi ca, datorita lansarii de astazi a Maps Romania, hartile noastre vor fi mai usor de folosit de catre utilizatorii romani. As vrea in mod deosebit sa evidentiez posibilitatea oferita companiilor de a publica informatii prin Local Business Center, aplicatie ce permite, pe langa postarea datelor de contact, si postarea programului, imagini si multe altele", a spus Jaroslav Bengl, manager de produs pentru harti de la Google Zurich. Acesta a continuat: "Romania poate deveni o destinatie foarte populara pentru vacante, insa infrastructura corecta este o necesitate. Iar hartile accesibile pe Internet ce pot fi folosite de utilizatorii nostri din toata lumea pentru planurile lor de vacanta, sunt parte a infrastructurii secolului 21."

Aplicatia Google Maps pentru telefonul mobil poate fi descarcata gratuit si de pe Hit.ro accesand acest link. Prin intermediul acestei aplicatii, utilizatorii vor putea accesa harti detaliate atat ale Romaniei cat si ale lumii, in timp ce sunt in deplasare.

Cu Google Map Maker, orice utilizator poate localiza, desena, eticheta si adauga atribute hartii locale, cum ar fi strazi, parcuri sau rauri, utilizatorii locali transformandu-se in "cartografi". Va puteti inregistra si actualiza harti locale accesand www.google.com/mapmaker

In plus, puteti crea harti speciale, personalizate si adnotate folosing aplicatia My Maps din Google Maps.

Google pune la dispozitie si aplicatia API pentru Google Maps pentru a veni in ajutorul programatorilor, administratorilor de sistem si designerilor. Aceasta ajuta la incorporarea functionalitatii Google Maps pe propriile website-uri si la dezvoltarea de noi servicii bazate pe informatiile locale.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google