De acum te poti loga pe Yahoo folosind ID-ul de Facebook sau Google

de Bianca Dinu | 20 ianuarie 2011

Yahoo a anuntat, ieri, ca a integrat suportul pentru comunitatea OpenID, care le va permite utilizatorilor Facebook si Google sa acceseze direct serviciile sale, fara a mai fi nevoie de autentificare.

Pe scurt, daca ai cont Google OpenID si Facebook, te poti conecta la Yahoo prin numele de utilizator si parola folosite la pentru logarea in aceste conturi. 

Avand in vedere sutele de milioane de useri Facebook si Google, este firesc ca pana si un competitor precum Yahoo sa includa acest punct de acces. Beneficiile mutuale se rasfrang si asupra internautilor, care nu vor mai trebui sa retina un username si o parola in plus.

Logarea se va putea face prin intermediul Facebook sau Google, iar utilizatorii vor putea lasa comentarii la articolele Yahoo! News, vor putea juca Yahoo! Fantasy Sports sau vor putea interactiona cu pozele de pe Flickr, inclusiv cu Flickr uploader. 

Yahoo a introdus pentru prima data logarea unica OpenID in octombrie 2010, cand utilizatorii Flickr si-au putut folosi datele si profilul pentru a accesa Google. 

Integrarea a fost un succes, iar compania a ales sa isi “deschida portile” pentru toate platformele Yahoo.

Pentru a initia logarea, faceti click pe icon-ul “Sign in with: Facebook or Google”, de pe ecranul de logare Yahoo.

Totusi, standardul OpenID nu permite conectarea de un telefon sau client desktop.

Sursa 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer