Data in judecata de fiul de 16 ani pentru ca i-a spart contul de Facebook

de Alex Hanea | 9 aprilie 2010

Neintelegerile intre generatii, care exista de cand e lumea, risca sa ia acum o noua forma. Un tanar de 16 ani din Statele Unite si-a dat mama in judecata pentru ca a intrat pe contul lui de Facebook, a schimbat parola si a postat comentarii neplacute la adresa lui.

In timp ce mama sustine ca are tot dreptul sa intervina, deoarece trebuie sa monitorizeze activitatea minorului pe Internet, Lane New, adolescentul de 16 ani, reclama o incalcare a drepturilor sale. El sustine ca i-au fost schimbate parolele de la Facebook, apoi de la contul de mail, pentru a nu putea modifica parola la Facebook, si, in plus, au fost publicate pe site-ul retelei sociale informatii depre viata sa privata.

Denise New sustine ca nu a avut nici o clipa intentia de a sparge contul fiului sau. Intamplator, a vazut calculatorul deschis si, dorind sa se delogheze de la contul de Facebook, a citit un post al fiului sau in care spunea ca a condus cu 145 de kilometri la ora intr-o noapte, fiind suparat din cauza unei fete. Dupa aceea, evident a schimbat parola la cont, asa cum "orice parinte responsabil ar face". In plus, ea sustine ca l-a mai avertizat inainte asupra lucrurilor pe care le scrie pe Facebook.

In ceea ce priveste comentariile scrise de ea, Denise sustine ca au fost doar cateva pe care le considera inofensive.

Deznodamantul incidentului va fi decis de catre un jurat, in urma actionarii in instanta a mamei de catre tanarul de 16 ani.

Ceea ce ne surprinde si mai mult insa este natura pedepsei tanarului. Daca, pentru condusul cu 145 de kilometri pe ora i se interzice sa mai intre pe Facebook, putem doar presupune ca, daca ar fi facut accident, nu ar mai fi avut voie sa se joace Solitaire o saptamana...

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google