Cum va fi Internetul in 2020

de Vlad Matei | 22 februarie 2010

Cine si-ar fi imaginat unde va ajunge YouTube? Sau cum se va dezvolta Google? Cine ar fi crezut evolutia uluitoare a paginilor personale, dezvoltarea blogurilor, nebunia retelelor sociale?

Incercand sa vada cu 10 ani inainte, cercetatorii de la Pew Research Center's Internet & American Life Project si Imagining the Internet Center de la Elon University au discutat cu aproape 900 de experti din domeniu despre cum va fi Internetul in 2020.

Una dintre primele intrebari este, de altfel, dilema multora: Google ne face mai prosti? 76% dintre cei intervievati nu au fost de acord. Google ne face mult mai informati si, mai mult, permite accesul la informatii oricarei persoane.

Unul dintre expertii intervievati a afirmat ca problema nu este Google, este ceea ce gasim cu ajutorul lui Google. In opinia lui, Google ofera si continut irelevant care nu provoaca inteligenta. Evident, cei mai multi considera insa ca Google ofera o diversitate de informatii care le permite sa isi raspunda la intrebari si sa exploreze lumea.

La intrebarea daca Internetul ne va imbunatati abilitatile de a scrie, citi si a intelege informatia, 65% au raspuns ca sunt sanse clare ca Internetul sa joace un rol important in aceasta privinta. In acelasi timp, 32% dintre ei cred insa ca Internetul diminueaza aceste capacitati.

In ceea ce priveste anonimatul corelat cu navigarea pe Internet, 41% sustin ca sistemul de identificare va fi mult mai drastic si mai formal si ca activitatea anonima va fi drastic redusa. 55% insa cred ca, desi sistemul de identificare va fi extins, vor predomina activitatile anonime in continuare.

In ceea ce priveste inovatiile, gadgeturile si aplicatiile care vor provoca imagiatia, aproximativ 80% cred ca vor aparea brusc in urmatorii zece ani, fara semne de anticipare, asa cum cele mai multe au aparut pana acum. Doar 17% cred ca urmatorii zece ani nu ne vor surprinde cu invoatii care sa nu fie anuntate sau preconizate inca de pe acum.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google