Cum a pierdut Firefox 9 milioane de download-uri din cauza Microsoft

de Redactia Hit | 2 noiembrie 2012

Reprezentantii Mozilla spun ca Microsoft se face vinovata pentru o pierdere de noua milioane de download-uri Firefox in Uniunea Europeana.

Microsoft se afla in plin scandal cu Uniunea Europeana pe seama omiterii din sistemul de operare Windows 7 a implementarii unei ferestre care sa permita utilizatorilor sa aleaga ce tip de browser sa foloseasca. HIT.ro a scris deja pe aceasta tema.

Problema nu se reduce, insa, la o simpla sicanare a companiei din Redmond de catre oficialii UE. Mozilla spune ca greseala Microsoft a insemnat pentru fundatie o pierdere de noua milioane de doawnload-uri. Pierderea de potentiali utilizatori a fost calculata pe o perioada de 15 luni.Harvey Anderson, reprezentant al departamentului juridic al Mozilla, a declarat ca scaderea ratei de descarcare a Firefox a fost de 63% in perioada precizata, la sub 20.000 de download-uri pe zi. Dupa ce Microsoft a rezolvat problema si a afisat in Windows fereastra care permite utilizatorilor sa aleaga browserul dorit, rata de decarcare a Firefox a crescut din nou, ajungand la 50.000 de pachete pe zi.

Ramane de vazut cum va continua saga Microsoft UE, dupa cum sriu cei de la Geek, dar se pare ca in cazul Windows 8, Microsoft nu va mai repeta greseala.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: microsoft ue proces concurenta browser microsoft firefox pierderi Mozilla versus microsoft
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google