China, cea mai mare fabrica de malware

de Bianca Dinu | 25 martie 2009

Pe timp de criza economica, profesionistii IT din China isi indreapta din ce in ce mai mult atentia catre infractiuni cibernetice. In timp ce multi dintre angajatii chinezi trec printr-o perioada dificila, business-ul o duce bine din malware, potrivit unui specialist in securitate din Beijing.

China este cea mai mare “fabrica” de malware din intreaga lume, s-a sustinut in cadrul unei conferinte de securitate desfasurata saptamana trecuta. Din cauza faptului ca economia e in scadere, iar companiile mari precum Intel, Motorola sau Lenovo au facut disponibilizari masive in ultimile luni, profesionisti IT pierd din ce in ce mai multi bani. Astfel, acestia s-au reprofilat si vand bug-uri software si exploatari recunoscute sub numele de zero-days.

Hackerii chinezi tind sa se axeze pe hacking pentru desktopuri si nu pentru servere, deoarece piata underground plateste bani buni pentru bug-urile pe partea de client, care sunt deseori folosite pentru instalarea de software malitios pe milioane de computere. Astfel, prin investigatii s-au descoperit peste 4 milioane de computere infectate intr-o singura zi.

In China sunt aproximativ 250 de milioane de utilizatori de computere, astfel ca infractorii au la dispozitie destule sisteme-tinta. Hackerilor le-au reusit atacuri ample impotriva unor programe precum RealPlayer si Adobe Flash, insa au atacat si programe chinezesti.

Expertii in securitate sunt de parere ca actualele conditii economice au efecte negative asupra securitatii IT. Oamenii nu mai sunt dispusi sa dezvaluie vulnerabilitatile descoperite, ci prefera sa le vanda.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google