Cele mai cautate cuvinte pe Internet in 2009

de Mina Hutterer | 3 decembrie 2009

Numele cantaretului Michael Jackson, decedat in iunie, a fost cea mai populara sintagma cautata online prin intermediul motorului Google, in 2009, la nivel global.

In clasamentul celor mai populare sintagme cautate pe motorul Google, pe locul al doilea s-a situat Facebook, urmat de reteaua de socializare spaniola Tuenti si reteaua de micro-blogging Twitter. Printre cele mai populare cautari la nivel global s-au mai numarat termenii "New Moon", "Lady Gaga" si "Windows 7".

In topul 10 al celor mai populare cautari efectuate pe Google, in 2009 in Statele Unite s-au situat in ordine Twitter, Michael Jackson, Facebook, Hulu, Hi5, Glee, Paranormal Activity, Natasha Richardson, Farrah Fawcett si Lady Gaga.

Michael Jackson a fost pe primul loc si in topul cautarilor efectuate pe Yahoo in 2009.

In luna august, Symantec a realizat un studiu despre cuvintele cele mai cautate de catre copii pe Internet, iar "sex" si "porn" se regaseau in top 10.

Desi pe primele locuri se aflau termeni aparent inofensivi cum sunt Youtube, Google si Facebook, pe locul patru se gasea "sex", urmat de "MySpace" si "porn". Serviciul OnlineFamily.Norton al Symantec a mai inregistrat Yahoo, pe locul sapte, si Michael Jackson pe opt, urmate de Fred, pe noua (personaj fictiv care are un canal Youtube) si eBay, pe zece. Pe locuri inferioare se regaseau, evident, si cautari ale unor parti anatomice specifice.

Conform unui articol de pe CNET, Symantec a compilat in august informatia oferita de 3,5 milioane de cautari pe Internet, in perioada februarie-iulie 2009, de catre utilizatori inregistrati ai serviciului OnlineFamily.Norton.

Sursa: Hit.ro

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google