Cel mai tare job din tehnologie: "Angajam hackeri"

de Liviu Petrescu | 3 aprilie 2012

Ce se intampla cu hackerii cand se plictisesc sa fuga de lege? Abilitatile lor de a pune la incercare sistemele de securitate online sunt tot mai cautate de gigantii IT care vor sa isi asigure produsele. Iata povestile catorva hackeri deveniti "baieti buni", prezentate de ArsTechnica.

Evenimentele de tipul Pwn2Own in care marile companii isi testeaza produsele impotriva celor mai experimentati hackeri sunt doar unul dintre modurile in care acestea atrag de partea lor tinerii talentati. Consultanta in securitate IT a devenit o cariera pentru multi hackeri care au renuntat la activitatile ilegale.

1. Securitatea web si hackerii buni

Billy Rios, seful echipei Google de "Web or Other Product Security", este un hacker recrutat de companie tocmai pentru a testa fiecare bug de securitate si pentru a evalua impactul pe care il poate produce un atac "profesionist". Odata identificata problema, detaliile sunt trimise unei echipe de ingineri IT care repara vulnerabilitatea.

Tanarul de 33 ani studia economia atunci cand pasiunea pentru jocurile video l-a facut sa le "desfaca" bucata cu bucata pentru a le studia. S-a specializat in sistemele informatice inainte sa lucreze pentru marina americana in domeniul securitatii online.

Cel mai tare job din tehnologie: Angajam hackeri


Citeste in continuare 1 2 3 4
Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google