Cel mai nou Beta pentru Firefox 4 este disponibil pentru download

de Laurentiu Crisu | 17 ianuarie 2011

Cea mai noua versiune beta a Mozilla Firefox 4 este acum disponibila pentru download

Printre functiile pe care le include, se numara un timp de pornire mai rapid, bookmarking imbunatatit si redarea accelerata a animatiilor complexe.

Celelalte trasaturi ale noii versiuni a browserului includ managerul panoramic de tab-uri (cunoscut initial drept Tab Candy), functiile sync integrate  (care ofera acces la istoric, bookmark-uri, taburi deschise si parole de pe alte computere sau smartphone-uri) si suportul complet pentru HTML 5.

Potrivit unui postari oficiale pe blogul organizatiei, versiunea finala a Firefox 4 va include “WebM si HD video, redare grafica 3D cu Web GL, accelerare hardware si Mozilla Audio API, pentru a ajuta la crearea experientei vizuale pentru sunet.”

Odata cu Firefox 4 Beta 9 debuteaza si un nou standard database, numit IndexedDB. Tehnologia inlocuieste WebSQL si a fost folosita intensiv in administrarea informatiilor utilizatorilor in situatii offline.

Intre timp, se pare ca Mozilla lucreaza intens la eliminarea bug-urilor, pentru ca RC-ul sa fie gata in urmatoarele saptamani.

Firefox are in prezent 400 de milioane de utilizatori in intreaga lumea, bazandu-se pe feedback-ul si testarea comunitatii sale. Firefox 4 reprezinta un candidat important pentru Moziila, in conditiile in care peisajul browserelor devine din ce in ce mai competitiv. 

Google Chrome detine deja 10% din cota de piata, in vreme ce Internet Explorer 9 a corectat multe din erorile predecesorilor sai. 

Firefox a depasit Internet Explorer in Europa, dar stim cu totii ca este o adevarata jungla acolo si nu poti stii niciodata cine sta la panda sa iti ia locul.

Asteptam versiunea finala a Firefox 4 in februarie.

Sursa 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer