Ce este mai periculos pentru copilul tau, atunci cand este online?

de Redactia Hit | 16 octombrie 2012

Desi comparatia pare fortata, iata ca site-urile retelelor de socializare au ajuns sa fie la fel de periculoase pentru copii ca si site-urile cu continut pentru adulti.

Ambele categorii de site-uri sunt considerate cele mai importante amenintari pentru copii si reprezinta in total 58% din continutul blocat prin intermediul soft-ului de control parental, releva un studiu derulat pe parcursul a trei luni de Bitdefender.

De asemenea, baietii sunt mai monitorizati decat fetele in activitatea lor pe Facebook. Potrivit studiului desfasurat pe 1600 de voluntari, baietii cu varsta intre 13 si 17 ani sunt cu 50% mai predispusi decat fetele la a fi supravegheati de parinti in activitatea desfasurata de ei pe Facebook, iar frecventa verificarilor creste o data cu inceperea scolii.

(clic pe imagine pentru dimnesiune mare)

"Poate parea ciudat, dar cercetarea noastra arata ca parintii sunt mai protectori in mediul online fata de baieti decat fata de fete. Poate fi vorba de perceptia potrivit careia baietii au un comportament online mai riscant decat fetele. Cyber-bullying – umilirea persoanelor din anturaj pe internet - si cyber-baiting - fenomen nou care vizeaza profesorii si se refera la fabricarea si postarea de continut online compromitator despre ei - sunt de asemenea comportamente asociate baietilor. In acelasi timp, datele arata ca fetele si femeile sunt mai precaute in a intra in dialog cu persoane necunoscute online, castigand astfel increderea parintilor, declara Catalin Cosoi, Chief Security Strategist, Bitdefender.

Bitdefender a realizat acest studiu in conditiile in care produsele de securitate ale companiei contin si module de Control Parental.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: control parental pericole online copii birdefender total security 2013
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google