Ce este RockMelt si ce ar putea schimba in lumea browserelor Web?

de Laurentiu Crisu | 10 noiembrie 2010

Zilele trecute va vorbeam despre RockMelt – un nou browser, aparut din senin, si care in scurt timp ar putea juca un rol destul de important in piata de profil. 

Dar, de ce ar avea acest RockMelt sanse de reusita? Daca stam sa ne gandim, browsere noi apar destul de des, si cu toate acestea singurele care conteaza raman Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari sau Opera.

Iata cateva informatii despre noul browser, care i-ar putea justifica popularitatea crescanda.

RockMelt este un browser care are la baza Chromium – proiectul open source care se afla si in spatele Google Chrome. Asta nu poate insemna decat un lucru: RockMelt este foarte rapid, in ciuda tuturor serviciilor de sharing pe care le integreaza. De fapt, se poate spune ca este un fel de Chrome, cu o super extensie pentru Facebook si Twitter.

Numele sonor din spatele RockMelt este Marc Andreessen – cel care mai este cunoscut si drept fondatorul Netscape, primul browser din lume care a pierdut, in timp, batalia in marele razboi al browserelor. 

Posibilitatea ca Andreessen sa vrea sa-si ia revansa cu RockMelt este destul de mare si se pare ca a stiut si pe ce sa mizeze browserul fiind centrat pe ideea de incorporare a celor mai populare retele sociale intr-un singur loc. 

Practic este ca si cum ai avea Facebook-ul integrat in propriul browser. De fapt, de fiecare data cand pornesti RockMelt, se logheaza automat in contul tau de Facebook. (Twitter este optional).

In partea stanga se afla o lista de prieteni Facebook, populata cu persoanele favorite din reteaua sociala, in care poti sharui link-uri, poti sta pe chat sau poti verifica ultimele update-uri. 

Bara de adrese se indeparteaza cel mai mult de design-ul Chrome: exista un buton imens de share, pentru postarile pe Facebook si Twitter, iar casuta separata de cautare afiseaza rezultatele intr-o lista ce iti permite sa previzualizezi rapid fiecare rezultat. In partea dreapta exista o colectie de feed-uri, precum Twitter, newsfeed-urile Facebook sau site-urile favorite.

Ne place sau nu, in RockMelt putem vedea inceputurile unui browser social in adevaratul sens al cuvantului, care va integra multe servicii sociale diferite si pe care speram ca le va putea imbina intr-un mod armonios.

Si daca stam sa ne gandim ca retele sociale joaca un rol din ce in ce mai important in viata nostra, construirea unui astfel de browser este un pas firect.

Sursa: Gizmodo  

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google