Ce au urmarit hackerii in atacul profilului Facebook al lui Mark Zuckerberg

de Liviu Petrescu | 20 august 2013

Profilul de Facebook al lui Mark Zuckerberg a fost spart de un programator hotarat sa aduca in atentia fondatorului retelei sociale un bug important. Palestinianul Khalil Shreateh a publicat un mesaj pe pagina lui Zuckerberg pentru a-i aduce in atentia vulnerabilitatea. 

Facebook ofera recompense financiare programatorilor care descopera bug-uri, dar nu-l va plati pe palestinianul care a incalcat regulile. Shreateh sustine insa ca singurul motiv pentru a publicat un mesaj in profilul lui Zuckerberg este faptul ca echipa tehnica a retelei sociale i-a ignorat avertismentele cu privire la bug.

Profil Facebook Mark Zuckerberg

Dupa ce a descoperit ca oricine poate publica un mesaj pe Wall in profilul oricarui alt utilizator Facebook, programatorul palestinian a trimis informatiile despre vulnerabilitate echiperi tehnice a Facebook, insa raspunsul primit a fost "Ne pare rau, dar acesta nu este un bug."

Reprezentantii Facebook sustin ca in ciuda scuzelor "hackerului", acesta nu va fi platit, deoarece a incalcat regulamentul de dezvaluire responsabila a bug-urilor. Acestia au recunoscut insa ca mesajul initial al lui Khalil Shreateh nu ar fi trebuit ignorat.

Sursa: BBC News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: hacker bug facebook profil facebook mark zuckerberg vulnerabilitati facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google