Cat de implicata este Cisco in abuzurile regimului comunist chinez?

de Roxana Iorgulescu - Colaborator HIT.ro | 21 septembrie 2011

Potrivit acuzatiilor pronuntate de catre Human Rights Law Foundation din Washington, grupul CISCO ar fi furnizat autoritatilor comuniste chineze suport tehnologic in scopul persecutarii dizidentilor regimului.

Este vorba mai exact de anumite masuri opresive ale guvernului comunist de la Beijing indreptate impotriva membrilor grupului spiritual Falun Gong, cunoscut pentru opiniile nefavorabile actualului regim din RP Chineza.


Compania americana a negat orice implicare in aceasta chestiune delicata, dar plangerile la adresa companiei au continuat. CISCO este i continuare privita ca un posibil complice la arestarile si crimele autoritatilor din China comunista, prin identificarea unor noi probe care ar putea demonstra directa implicare a grupului.

CISCO e invinuita de a fi furnizat produse personalizate si tehnologii menite sa se plieze pe infrastructura hardware si software a asa-numitului Great Firewall of China sau Golden Shield Project, o componenta esentiala a activitatii de monitorizare solicitata de guvernul de la Beijing in vederea controlarii accesului populatiei la informatia digitalizata.Unii analisti sustin ca o companie americana nu poate fi trasa la raspundere pentru abuzurile efectate de guvernele altor state si ca astfel de acuzatii trebuie tratate asemenea unor clienti obisnuiti, ale caror cereri pot fi onorate contra cost.

Chestiunea este cu atat mai spinoasa cu cat ar putea viza toate companiile care activeaza in sectorul tehnologiilor de avangarda, in masura sa furnizeze produse si solutii de gestiune a sistemelor de control virtual a mai bine de 450 de milioane de utilizatori chinezi.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google