Cartea lui Google ne invata 20 de lucruri despre browsere si Web

de Cristina Enescu | 19 noiembrie 2010

Intr-o incercare de a invata utilizatorul de rand despre fundamentele browser-elor si ale Web-ului, Google a lansat o carte interactiva online care explica concepte precum TCP/IP, HTML, extensii browser sau malware.

Intr-un cuvant, aceasta carte interactiva ar putea fi definita ca un dictionar online oferit de Google, din care utilizatorii pot afla definitii si explicatii ale termenilor folositi pe Web.

Cartea, care a fost creata de echipa Google Chrome, se numeste “20 de lucruri pe care le-am invatat despre browsere si Web” (20 Things I Learned About Browsers and the Web) si explica pas cu pas ce este web-ul si cum functioneaza acesta.

Cartea se concentreaza pe 19 topicuri diferite (plus o recapitulare). Incepe cu “Ce este Internetul?”, pentru ca apoi sa ajunga la cloud computing, aplicatii web, limbaje de programare web, browsere, confidentialitate online, securitate si open source.

Desi suntem convinsi ca utilizatorii Hit.ro cunosc foarte bine aceste concepte web, Google isi da seama ca majoritatea oamenilor nu au idee cum functioneaza un browser sau ce inseamna HTML5.

Probabil s-a convins de acest lucru anul trecut, cand oamenii Google au iesit in strada si au intrebat trecatorii: “Ce este un browser web?”. Mai putin de 8% din cei participanti la studiu au dat un raspuns corect.

Prin “20 de lucruri pe care le-am invatat despre browsere si web”, gigantul Internetului isi propune sa indrepte acesti utilizatori catre un website care sa le ofere notiunile elementare.

Cartea online este disponibila aici.

Sursa: Mashable

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google