Camp de marijuana descoperit cu Google Earth

de Alex Hanea | 2 februarie 2009

Autoritatile elvetiene se pot lauda cu o premiera mondiala. Oficialii din tara cantoanelor au anuntat astazi ca au descoperi o plantatie foarte mare de marijuana folosind aplicatia gratis a celor de la Google. Google Earth este softwareul extrem de popular in lume pentru capacitatea acestuia de a afisa harti din satelit gratis pentru orice locuitor al planetei cu acces la internet.Descoperirea a reprezentat insa numai o parte din investigatie si a trimis in arest nu mai putin de 16 oameni iar in depozitele Politiei nu mai putin de 1,2 tone de marijuana evaluate la 2,5 milioane dolari la valoarera strazii. De asemenea, politistii elvetieni au mai confiscat bunuri ale traficantilor in valoare de aproximativ 800.000 de dolari.

Seful departamentului de narcotice a Politiei din Zurich, Norbert Klossner, a dezvaluit presei ca traficantii isi ingrijeau campul de marijuana in cantonul Thurgau aflat in nord-estul tarii. Plantatia se intindea pe 7.500 de metri patrati si era ascunsa intr-un mare camp de porumb.

“A fost o descoperire norocoasa”, a zis Klossner.

Cei 16 suspecti au vandut deja 7,7 tone de marijuana din 2004, anul in care au inaugurat “afacerea” din Elvetia. Cantitatea de marijuana vanduta in intreaga lor activitate depaseste sase milioane de franci elvetieni pe an.

Sursa: Afterdown

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google