Britanicii au organizat un atac cibernetic impotriva Anonymous in 2011

de Liviu Petrescu | 7 februarie 2014

Cea mai noua dezvaluire a lui Edward Snowden vizeaza un atac cibernetic organizat de serviciile de comunicatie britanice impotriva activistilor de la Anonymous. Reprezentantii GCHQ spun ca au actionat legal, dar o astfel de masura impotriva unui chatroom ridica mai multe semne de intrebare.

Britanicii de la Government Communications Headquarters au folosit un atac de tip DoS pentru a impiedica accesarea chatroom-ului care a devenit astfel offline. Organizatia Privacy International si mai multi experti in securitate s-au aratat ingrijorati de tactica GCHQ, care ar putea fi si ilegala si imorala.

Anonymous

In afara de faptul ca britanicii au criticat aspru astfel de atacuri organizate de alte guverne pentru a impiedica dreptul la libera exprimare, actiunea GCHQ a avut si alte repercursiuni, nu doar stoparea unor discutii potential ilegale.

Dr. Steven Murdoch, cercetator in securitate la Universitatea Cambridge, a explicat ca serverul atacat avea probabil si alte functii, nu doar cele legate de chatroom-ului Anonymous. Specialistul a luat apararea activistilor, subliniind faptul ca doar o mica parte dintre membrii Anonymous sunt implicati in activitati de criminalitate online, iar cei mai multi sunt interesati in principal de proteste perfect legale.

Sursa: BBC News

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: atac cibernetic anonymous atac online anonymous gchq vs anonymous
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google