Black Friday mallware - clientii iTunes, tinta virusilor

de Radu Eftimie | 25 noiembrie 2011

Expertii in securitate atrag atentia asupra aparitiei unui malware care se foloseste de numele Black Friday pentru obtine accesul la datele de pe calculatorul infectat. Malware-ul "ofera" reduceri pe iTunes printr-un mail care are atasat un fisier comprimat, scrie BBC.

Black Friday mallware - clientii iTunes, tinta virusilor

Eleven Security Blog este compania de securitate care a descoperit "atacul" si a si semnalat problemele create odata ce aplicatia malitioasa se instaleaza pe calculatorul gazda. Atacul a fost gandit pentru a coincide cu Black Friday, una dintre cele mai aglomerate zile de shipping din Statele Unite, mai scriu cei de la BBC. Arhiva infectata contine un fisier denumit Mal/BredoZp-B. care este un backdoor si care poate subtiliza parole si alte informatii stocate de utilizatorului unui computer cu Windows.

Nici utilizatorii de Facebook nu au fost "iertati" de atacatori in aceasta zi. Potrivit Sophos, multi utilizatori ai retelei sociale sunt tinta unui atac phishing, printr-un mesaj e-mail, prin care sunt informati ca li s-a dezactivat contul si trebuie sa introduca o serie de date, inclusiv pin-ul cardurilor. Odata ce au facut aceasta greseala, se pot pomeni fara bani in contul bancar respectiv.

 

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google