Bitdefender Mobile Security - Review HIT.ro

de Radu Eftimie | 6 aprilie 2012

HIT.ro va aduce "Review-ul saptamanii", prin care incercam, in fiecare vineri, sa va oferim noutatile legate de cele mai importante gadgeturi lansate pe piata si pe care le-am testat.

Cum facem testele? Folosim o saptamana cate un gadget, dupa care va impartasim si voua exeperienta pe care am avut-o cu device-ul respectiv.

In aceasta saptamana am testat, nu un gadget, ci un software pus la dispozitie de compania Bitdefender. Este vorba despre suita se securitate pentru device-urile care ruleaza Android, "Bitdefender Mobile Security & Antivirus"

Testul a fost efectuat pe o tableta PC ce ruleaza Android 2.3.7, un Hanspree Hannspad - cu urmatoarele specificatii tehnice: Chipset Nvidia Tegra 2, Procesor la 1Ghz dual-core, 512 MB Ram si 16
GB spatiu de stocare. Dar, sa trecem la testul solutiei de securitate Bitdefender.

In primul rand trebuie spus ca aplicatia companiei romanesti este disponibila spre descarcare din Google Play (marketul Android) sau de pe site-ul Bitdefender, in doua variante - una free si una premium, la pretul de 7,95 euro pe an.

Noi am testat varianta Premium a Bitdefender Mobile Security, care ne-a oferit o experienta completa legata de avantajele sau dezavantajele solutiei. Dar, sa incepem!

Dupa descarcarea aplicatiei din Google Play aveti la dispozitie testarea produsului cu toate optiunile activate, in mod trial, timp de 14 zile. Dupa aceasta perioada, in cazul in care nu doriti achizitionarea unei licente, numarul functiilor scade, dar puteti beneficia in continuare de trei facilitati importante, precum Scanare Antivirus, Verificare aplicatii si geolocalizare la distanta.

Dupa instalarea propriu-zisa a aplicatiei, la deschiderea suitei de securitate veti fi notificati pentru crearea unui cont My Bitdefender. Dupa realizarea acestui pas, suita isi intra in "drepturi" pe device-ul Android si va incepe sa-si faca treaba.Suita Premium are cinci componente principale: Malware scanner, Web Security, Application Audit, Event Viewer si Anti Theft. Sa le luam pe rand.

Malware Scanner

Malware scanner este, practic, inima solutiei Bitdefender. Functioneaza intr-un mod similar celui in care functioneaza o solutie de scanare antivirus si detecteaza amenintarile prezente pe device-ul respectiv.

Precizarea care trebuie facuta este ca aplicatie este foarte rapida si scaneaza in timp record  - mai putin de un minut si jumatate. Analiza a scos la iveala ca pe tableta aveam o aplicatie suspecta - Z4root 1.3.0 apk - este vorba nu neaparat despre o aplicatie malitioasa cat despre un tool neoficial folosit la rootarea dispozitivului si care obtine toate permisiunile.

Mallware scanner ofera posibilitatea de a sterge, dupa analizarea device-lui, aplicatiile care sunt suspecte.

Web Security

Reprezinta componenta de protectie in timp real oferita de Bitdefender si se comporta ca un scut in fata amenitarilor online. In principal, rolul Web Security este sa scaneze si sa ofere un verdict legat de securitatea oferita de site-uri, dar trebuie precizat faptul ca functioneaza cu browserul implicit Android.

Stim deja faptul ca multe aplicatii din Google Play nu sunt chiar atat de sigure pe cat ar trebui, iar unele solicita anumite permisiuni si accesul la contacte sau alte fisiere fara sa aiba, de fapt, nevoie de acest acces.

Aici intervine Web Security, un instrument deosebit de util, mai ales ca ruleaza in background si face scanare in cloud. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca nu incetineste deloc device-ul.

Putem spune ca la un moment dat uiti ca ai activat Web Security si iti aduci aminte ca il ai pe tableta sau telefon doar in momentul in care primesti notificarea legata de instalarea unei aplicatii si de rezultatul scanarii ei.

Application Audit

Este un modul care informeaza utilizatorul de Android asupra aplicatiilor care cer permisiuni diferite.

Astfel, exista in cadrul modulului trei categorii de interes:

Internet  - aici sunt afisate aplicatiile care necesita acces la internet

Privacy - o lista cu aplicatiile care acceseaza contactele si alte date persoanale ale utilizatorului si COST - care va avertizeaza in legatura cu aplicatiile active care pot face trafic de date si care v-ar putea umfla factura mobila.

Event Viewer

Event Viewer este componenta pur informativa din suita Bitdefender Mobile Security. Mai exact aici gasim toate informatiile referitoare la "evenimentele" care s-au petrecut pe tableta sau pe telefon. Cand a fost instalata o anumita aplicatie, cand a fost realizata ultima scanare malware si daca ea a fost finalizata etc.

Anti Theft

Dupa cum ii spune si numele modulul este dedicat ...ghinionistilor, respectiv celor care pierd sau li se fura device-ul.

Odata configurata si activata, optiunea anti theft poate urmari prin geolocatie dispozitivul ratacit si il localizeaza in timp real. Anti Theft ofera mai multe tool-uri care pot fi presetate. Cu ajutorul lor puteti bloca aparatul furat sau pierdut de la distanta si, cel mai important, puteti sterge toate datele din device tot de la distanta.

Concluzie:

Bitdefender mobile Security este o suita de securitate pe care orice utilizator de Android ar trebui sa o foloseasca. Nu incetineste sistemul de operare, nu consuma memoria, realizeaza scanare in cloud si va tine departe de amenintarile care tintesc OS-ul Google.

HIT.ro recomanda folosirea aplicatiei mobile de la Bitdefender dintr-un motiv simplu: este un instrument de securitate complet si eficient.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google