Atentie, numerele de telefon stocate de Facebook nu sunt securizate

de Liviu Petrescu | 11 octombrie 2012

Cele mai multe numere de telefon de pe Facebook nu sunt securizate si pot fi salvate, alaturi de poza si numele utilizatorului! Problema de securitate a fost anuntata de cercetatorul Suriya Prakash, ce sustine ca aproximativ 83,3% dintre numerele de telefon stocate pe Facebook pot fi obtinute cu un efort minim.

Cei mai multi utilizatori Facebook permit cautarea dupa numarul de telefon, astfel incat cu un script foarte simplu, poate fi creata o baza de date uriasa cu numere de telefon alaturi de informatii ce contin cel putin numele si poza, sustine cercetatorul, citat de The Next Web.

Atentie, numere de telefon stocate de Facebook nu sunt securizate

Prakash a informat Facebook in legatura cu descoperirea sa, insa reprezentantii retelei sociale nu au facut niciun demers pentru a opri actiunile de colectare masiva de date.

Dupa aproape o luna, in care Facebook a primit mai multe mesaje despre problema, declaratia oficiala a reprezentatilor sai este ca functia de cautare dupa numarul de telefon nu este un bug si ca utilizatorii care nu doresc sa fie gasiti astfel pot modifica setarile de securitate.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: numere telefon facebook drepturile utilizatorului facebook setari securitate facebook ascundere telefon Facebook
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google