Atentie! Patru din cinci copii sunt expusi agresivitatii online

de Redactia Hit | 30 octombrie 2012

Agresivitatea infantila manifestata pe internet este un fenomen extrem de raspandit, releva un studiu derulat de Bitdefender.

Astfel, 82% dintre persoanele chestionate au confirmat un comportament agresiv manifestat asupra copiilor lor si au spus ca acestia au fost insultati si amenintati in mediul online ori le-au fost publicate fotografiile fara permisiunea lor.

(clic pentru imagine pentru dimensiune mare)

Aproximativ acelasi procent de parinti dintre cei care au participat la studiu au afirmat ca stiu doar o mica parte dintre prietenii pe care copiii lor ii au pe internet.

In acelasi timp, aproape o treime dintre adolescenti le-au spus parintilor ca au facut publice informatii personale precum parole sau alte date sensibile, pe internet.

"Fenomenul de cyber-bullying - care se refera la manifestarile de agresivitate in mediul online - ramane o amenintare reala, ce ii afecteaza serios pe copii. Acestia sunt expusi la violenta fie prin e-mail, fie prin intermediul telefonului mobil, al retelelor sociale, al programelor de instant messaging sau prin diverse website-uri sau bloguri. Fie ca sunt victime sau agresori, tinerii sunt extrem de afectati si o parte dintre ei au nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste consecintele psihologice provocate de cyber-bullying", spune Sabina Datcu, e-Threat Researcher la Bitdefender.

Potrivit cercetarii, cele mai mari amenintari din aceasta categorie, la care copiii sunt expusi, sunt:

  • imprastierea de zvonuri – in 93% din cazuri
  • ridiculizarea – 83%
  • insulta – 75%
  • amenintarea – 63%
  • distribuirea de fotografii fara permisiune – in 58% din situatii.

Studiul Bitdefender a fost derulat in perioada iulie - septembrie 2012, pe un esantion de 2300 de respondenti (parinti cu copii intre 7 si 18 ani) dintre care 14% din Romania.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: cyber bullying copii agresivitate online pericole internet studiu bitdefender copii
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google