Atentie! Escrocii tintesc fanii Counter Strike

de Redactia Hit | 31 august 2012

Ultima versiune a celui mai popular joc de actiune online, Counter Strike – Global Offensive, lansata saptamana trecuta de Valve Corporation, a si atras atentia escrocilor, afirma specialistii Bitdefender.

In lipsa unei metode de evitare a protectiei comerciale cu cheie de inregistrare, atacatorii au incercat sa-i pacaleasca pe gameri promitandu-le 500 de astfel de numere de inregistrare gratuite, disponibile pe un website fals - o clona a Gamekeyz - site folosit de foarte multi impatimiti ai jocurilor online.

"Pentru a primi seria de inregistrare promisa jucatorii sunt directionati catre o pagina de sondaj sau catre site-uri care vand aplicatii si servicii cu suprataxa pentru mobile, dupa care li se cere sa dezvaluie o serie de informatii personale. Jucatorul nu va primi insa nicio cheie de acces dupa introducerea informatiilor solicitate."

Datele personale vizate de escroci sunt: nume, adresa, numar de telefon, email si furnizorul de servicii de telefonie, informatii sensibile, care cel mai probabil vor fi utilizate pentru inscrierea victimei la un serviciu pe care utilizatorul nu l-a solicitat, dar si in alte tipuri de escrocherii sau atacuri de phishing.

Escrocii localizeaza geografic IP-ul pentru a personaliza mesajele trimise si pentru a le face mai credibile, intrucat abordeaza consumatorii in limba lor materna.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: counter Strike Global Offensive escrocherie counter strike
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google