Apple a achizitionat Lala

de Vlad Matei | 7 decembrie 2009

Apple continua sa se extinda, in urma achizitiei serverului de muzica online Lala. Achizitia a fost confirmata de companie in cursul acestui sfarsit de saptamana.

Unul dintre motivele pentru care Apple a manifestat interes fata de aceasta tranzactie este dat de sistemul de plata implementat de catre site. Totusi, licenta de a reda si a descarca muzica nu este transferabila si Apple va trebui sa renegocieze in cazul in care doreste sa pastreze servicii separate.Deocamdata exista doar zvonuri despre intentiile celor de la Apple referitor la viitorul noii achizitii, fie ca va fi folosit pentru iPhone si iPod sau ca platforma pentru un serviciu nou, de video.

In ultimii ani, multi jucatori liberi de pe piata au fost inchisi sau au fost cumparati de catre o companie mult mai mare. Spre exemplu, Ruckus si SpiralFrog au fost inchise, MySpace a luat iLike si in curand si Imeem iar Apple a achizitionat Lala.

Pentru moment, concurenta exista intre Pandora, Amazon, MySpace Music, Last.fm si Zune, desi, pana in prezent, nici unul nu a obtinut un procent de piata care sa ameninte iTunes.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google