Aplicatiile mobile colecteaza permanent datele utilizatorilor!

de Liviu Petrescu | 6 septembrie 2012

Un nou studiu realizat de cercetatorii MIT a dezvaluit faptul ca si cele mai bine cotate aplicatii abuzeaza de accesul la datele utilizatorilor, colectand informatii si dupa inchidere!

Cercetarea celor de la MIT s-a limitat la aplicatii Android foarte populare, ce acceseaza informatiile din gadgetul utilizatorului si dupa inchiderea lor, insa si aplicatiile pentru iPhone si iPad au trecut prin controverse similare, pentru care Apple a promis o solutie odata cu lansarea iOS 6, scrie Geek.

Aplicatiile mobile colecteaza permanent date despre utilizatori

Aplicatii ca WhatsApp si jocuri ca Angry Birds si Bowman au acces la informatiile din telefonul utilizatorului la mult timp dupa inchiderea lor, lucru ce nu este tocmai corect pentru utilizator.

Unele dintre aplicatii ofera o functionalitate ce necesita accesul la informatii, dar dezvoltatorii par sa abuzeze de acesta permisiune. Whatsapp monitorizeaza in mod continuu agenda telefonului, in timp ce Angry Birds monitorizeaza datele de locatie GPS si WiFi. Al treilea exemplu al cercetatorilor de la MIT este Bowman, joc ce urmareste paginile online deschise de utilizator la mult timp dupa inchiderea aplicatiei.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
Citeste despre: siguranta aplicatii smartphone date personale aplicatii colectare date mobile
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google