Apare malware-ul conectat la senzorii de miscare ai smartphone-ului

de Liviu Petrescu | 24 aprilie 2012

Specialistii de la IBM au creat o aplicatie care poate fura date personale din telefon intr-un mod inedit: prin conectarea la senzorii integrati. Aplicatia a fost creata pentru a demonstra pericolele la care pot fi expusi in curand multi utilizatori de smartphone-uri Android, BlackBerry si iPhone.

TapLogger, aplicatia deghizata in joc, se poate conecta la toti senzorii telefonului si poate "ghici" apoi parole si alte informatii importante in functie de miscarile smartphone-ului in mana utilizatorului, potrivit ArsTechnica. Smartphone-urile vulnerabile la astfel de aplicatii le includ pe cele Android, BlackBerry, dar si iPhone cu jailbreak.

O noua amenintare pentru smartphone: malware conectat la senzori

In timp ce "spargerea" unui cod PIN de 4 cifre necesita incercarea a aproape 10.000 combinatii, aplicatia TapLogger poate estima o parola scurta in numai 81 de incercari, cu o rata de succes de 100%.

Daca hackerii vor incepe sa produca aplicatii asemanatoare, care folosesc accesul nerestrictionat la senzorii telefonului, furtul de date ar putea deveni o amenintare si mai mare.

Recomanda   afisari

spacer
spacer
Articole similare
spacer
Opiniile cititorilor
spacer

Recomanda pe Google